A mintákról és a használt technológiákról

Minták helye és mérete

A termékek nézeténél a minták helye és mérete tájékoztató jellegű. A minták többsége saját ötlet, néha barátaink vagy az oldal látogatói is küldenek be ötleteket. Ha valamelyik mintáról úgy gondolod, hogy mások szerzői jogát sérti, akkor kérlek írj egy email-t, és mi természetesen levesszük a terméket a honlapról.

Próbálunk főleg olyan mintájú pólókat árulni, amit máshol nem találsz meg, de a mintaújrahasznosító pólóboltokkal sajnos nem tudunk mit csinálni.

Igyekszünk csak olyan mondanivalójú pólómintát felvenni a honlapra, amivel azonosulni tudunk.

A minták mérete akkora, hogy jól nézzen ki, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy alapértelmezésből elöl középen kb. 220 mm a nagyobb kiterjedése, de ha külön kéred, akkor szív felett bal kicsiben 110-120 mm, hátul 250 mm méretben is elhelyezhető.

Fontos dolog, hogy mivel minden pólót külön készítünk, így lehetőség van bármilyen egyedi kérést teljesíteni. Ez vonatkozhat a minta színére, méretére is. Ha szeretnél valahova fényvisszaverő nyomatot a pólódra, akkor ezt is jelezheted, sötétedés után nagyon hasznos tud lenni, ha jól látszol.

Az egyedi kéréseket bátran és egyértelműen írd le a rendelésedbe! Elég rugalmasak vagyunk, nyugodtan írd le, ha szeretnél valami módosítást! Ha nem túl nagy változtatás, akkor megoldjuk ingyen, ha sokat kell szöszmötölni, akkor árajánlatot adunk.

Technológia

A mintától és a ruhadarabtól függően többféle tartós és szép nyomatot eredményező technológiát használunk.

A pólók maximum 40 fokon, fehérítő használata nélkül moshatók, kifordítva hátulról vasalhatók. A nyomatokat közvetlenül nem szabad vasalni.

Plotternyomás – Flex

A flex nyomat az egyik legjobb, legszebb és legtartósabb nyomatot eredményező technológia. Sok mosás és használat után sem töredezik, nem fakul vagy kopik a nyomat. A webshopunkban rendelhető nyomatok általában ezzel a technológiával készülnek.

Egy vágóplotternek nevezett gép vágja ki egy vékony, gumiszerű fólia tekercsből színenként külön-külön a mintát. A felesleges részek eltávolítása után színenként, magas hőfokon és nagy nyomáson kerül egy hőprés segítségével a minta a textilre.

Akár egy darabnál is gazdaságos. Az előnyei mellett hátránya, hogy csak a színátmenetet nem tartalmazó néhány, a színpalettáról választott különálló színből álló, és nem túl bonyolult minták készíthetők el vele.

Transzfer nyomás

Transzfer nyomás esetén a kívánt mintát attól függően, hogy fehér vagy sötét színű textilre kerül, első lépésben egy speciális papírra nyomtatjuk rá. Bármilyen bonyolult és színátmenetes minta, fotó, grafika elkészíthető ezzel a technológiával.

Fehér póló esetén egy átlátszó papírra nyomtatunk, sötét textil esetén fehér alapszínt tartalmazó papírra kerül elsőként a minta. (Azért, hogy a sötétebb póló színe és a minta színe ne keveredjen.) A hordozó papír és a felesleges fehér alapszín része természetesen nem kerül a pólóra.

Akárcsak a plotternyomásnál, itt is hőprés segítségével rögzül a nyomat a pólóra. Tartósságát tekintve megfelelő kezelés, mosási, vasalás esetén tartós nyomat.